Пламен Узунов и Пламен Бобоков са обвинени за търговия с влияние

Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков са обвинени и задържани за 72 часа по обвинение за търговия с влияние, съобщи БНР.

В момента в сградата на Военноокръжната прокуратура се намира и другият задържан при акцията в президентството – съветникът по сигурността Илия Милушев, за да му бъде повдигнато обвинение за разагласяване на държавна тайна. 

На влизане в сградата Милушев каза: "Идеално, прекрасно се чувствам". 

Преди да влезе при него адвокат Недева обясни, че е била призована по телефона за повдигане на обвинение за разгласяване на държавна тайна.  По това разследване Милушев е бил разпитван преди десетина дни като свидетел. Имало е обиск и в дома му, откъдето е бил иззет телефон и документи. 

Атанаска Караниколова цитира и основанието, на което вчера Държавната агенция за национална сигурност отне допуска на президентския съветник до строго секретна информация. В него пише:

"Заради дейност против националната сигурност и ненадеждност заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за неговото изнудване".

Тук, пред Окръжната прокуратура, е съпругата на Илия Милушев, която коментира неговото обвинение и задържане: 

"За мен това е съшита с бели конци история, целяща най-вече да урони авторитета на президента Радев. Мъжът ми е достоен българин, честен. Не ми е давал никога, през тези близо 35 години съвместен живот, повод да се срамувам от него".

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.