Площадът пред НДК, който беше ремонтиран за 2,5 млн. лв. сега е хълмист терен

Площадът пред НДК, който беше ремонтиран за 2,5 млн. лв. сега е хълмист терен ПЛОЧНИК ЗА МИЛИОНИ И КОРУПЦИЯ

**** На верижката – все верни люде на управлението, от лични зъболекари на премиера до нефтен олигарх

Това е площадът пред НДК в столицата, който беше ремонтиран за европредседателството.

Не „черно на бяло“, а цветно се вижда за какво са дадени официално 2.5 млн. лева за един плочник, който вече е хълмист терен.

Пиша „официално“, защото обявената обществена поръчка беше 5 млн., разделени на две равни части. Втората част е предназначена (цитат) „при необходимост от повторение на строителството от същия изпълнител“.

„Правилно“ е преценено – от миналата есен до пролетта вече възникна тази необходимост.

А кой е изпълнителят?
Това е „Джи Пи Груп“ ООД. Тази компания набра скорост при мандатите на Бойко Борисов и влезе в топлистата на строителите у нас (сред първите пет по обеми).

А кой е зад „Джи Пи Груп?
В него с дялове са Владимир Лозанов и Стефан Тотев. Тотев го спрягат като вероятния зъболекар на бат,е Бойко, за който говореше навремето Татяна Дончева.

Зад „Джи Пи Холд?“ са Георги Василев, Владимир Владимиров-Житенски.

Ама не са само тези интереси.
Защото зад цялата строителна галимация има още едно име – на олигарха Валентин Златев от „Лукойл“.

Компанията с хълмистия плочник пред НДК строеше бензиностанциите на „Лукойл“ у нас, работеше в Нефтохима в Бургас по изграждането на голямата каталитична инсталация за хидрокрекинг, участваше в строителството на голф комплекса „Правец ризорт“ на мястото на бившата резиденция на Тодор Живков. Комплексът официално е собственост на фирмата „Тера тур сервиз“, която се управлява от Васил Златев, бащата на шефа на „Лукойл“ и бивш ръководител на Правец (родното място на Живков) при социализма.

И т.н., и т.н.

Въобще прав е Бойко Борисов, че се е учил от Живков. Явно Живковото училище е много скъпо за изплащане, щом се ръсят такива обществени поръчки.

Григор Лилов, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.