Поведението на хората от ЕП говори за гузна съвест и страх да не се подпали и тяхната черга

Поведението на хората от ЕП говори за гузна съвест и страх да не се подпали и тяхната черга

„Интересното в случая е, че върховенството на закона е като че ли празна фраза, защото когато им казваме, че се извършва беззаконие в страната, краде се, има доказателства за корупция, има чекмеджета, те казват – ние ще разгледаме, ще направим резолюция за върховенството на закона“.

Това заяви пред Телевизия „7/8“ от протеста в София първата жена премиер на България Ренета Инджова, пише Petel.bg

„Това само означава, че нашият протест веднъж показа на света, че ние не искаме да бъдем повече крадени, не искаме да бъдем жертви и роби, но показа и какво представляват нашите партньори. Често тези, които се обръщат към Европа биват обвинявани, че имат слугинско поведение, че търсят помощ.

Но нека не се забравя, че България е пълноправен член на ЕС и тя и по закон, и по върховенство на закона е длъжна да уведомява за онези беззакония, които стават на нейната територия. Аз наскоро казах, че вероятно ние ще бъдем причина да се разплетат корупционни схеми в Европа.

Начинът, по който се държаха – седем депутати в зала, технически проблеми по озвучаването, още по-големи с превода, недопускане на собствен член на ЕНП от български произход да говори, всичкото това говори за гузна съвест на самите европейци и страх да не вземе да се подпали и тяхната черга“, добави Инджова.

„С допълнителните изисквания, които поставят в проекта за резолюция, си личи, че са диктувани от българска страна. Това са бюрократични хватки за укриване на съществени проблеми, които съществуват в самата европейска структура.

Това е нещото, което тук сега е на нашия народ стрес. Защото той смяташе, че само като извика – вижте тука има крадци, и всички ще тръгнат да ги търсят. Но те сега се излагат пред своите народи, защото с техните данъци осъществяват съвместна операция и с българската мафиотска власт“, смята тя.

„Поставянето на допълнителни условия в резолюцията е само опит за даване на мандат допълнителен на Борисов да остане до редовни избори. Вебер да казва, че ще чака на редовните избори означава само, че те са забравили какво означава снемане на доверие и какво означава да има престъпления, които няма никакъв мандат, който може да протежира извършени нарушения.

Те искат да му дадат мандат да изпълни допълнителните пет изисквания – за Истанбулската конвенция, за Илинден, за съдебна система, за малцинствата и т.н. Тези неща ако бяха толкова добре изпълнявани досега защо ни хвалеха, че всичко е наред? Борисов иска да стигне до редовни избори. Нашият площад показва на света истинското лице на Борисов“, завърши Инджова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.