Последният да пусне химна

Последният да пусне химна Неадекватността на правителството направо изби рибата днес.

Продължават затварянето на държавата до края на януари, точно по време на празниците. Не че ми е толкова жал за ресторантите, които съдираха по десет кожи от клиентите си по това време на годината, ама няма как да не ожаля хилядите работници и малки семейни фирми, които просто няма да оцелеят под „топлите“ грижи на мутрите.

Здравеопазването, както всички видяхме, е в кома. Приритва за последно. Вече е срамно в болница да умреш от друго, освен от ковидясване, а да си отидеш от този свят в по-добрия на стълбите пред храма на Хипократ, вече стана традиция. И то пак благодарение на мутрите, които превърнаха живота ни в търговия.

Сега са вдигнали мерника и на икономиката, която и без това едва крета. Стадата инвеститори, които Онуй в болното си съзнание виждаше, явно са се пренасочили, а растежът на икономиката е само в стъкмистиката. Защото икономиката се преценява по джоба на хората и по задлъжнялостта на държавата и гражданите. Но пък да очакваме един прост /ама много прост/ охранител и държач на маркучи, да разбира нещо от икономика и държавно управление, е прекалено. Пък и никой не го е избрал заради това.

Избраха го недоуважени женки, на които им харесваше да го гледат как се показва по мускули и с кожената тужурка се прави на мачо. А мъжете си мислеха, че е мъж. И всичките сгрешиха. Избраха един некадърен тулуп, който за чеп за зеле не става, а и е страхливец, който не може да поеме отговорност за действията си. Да, бива го за престъпни схеми и да върти бухалката, образно казано, но оттам нататък е срамна работа…..

Народ, който си мълчи и не протестира, когато го убиват, си заслужава съдбата. Отровните, Маяма и прочие политически недоразумения, които се пънат и те да ни управляват, размиха протестите, а народът, обезверен и отчаян, се прибра по домовете си да псува управляващите мутри.

Но това не е решението. Този път заплахата е за всички нас. За народа. За българите. За бъдещето на децата ни! Не са ни необходими лидери и организатори, съпротивата Е ДЪЛГ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС!

Съпротивлявайте се на тази агония! Защитете живота си, живота на семействата и децата си! Защитете правото си на нормален живот. Защитете България! Съпротивата е наш дълг. Защото другото, което ни очаква, е бавна и мъчителна агония и това да бъдем свидетели на последните мигове на Родината си.

Мен ме е срам от тази ситуация и АЗ НЯМА ДА Я ДОПУСНА. Да, не мога да променя света. Но мога да променя себе си и никога да не се примирявам. И да се съпротивлявам. И да се боря за бъдещето на сина си! Да се боря за Родината си! И заради всички вас, които сте загубили надежда….

Защото без съпротива, последният българин ще трябва да пусне химна и да погребем България!

Елена Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.