Правителството трябва да подаде оставка, защото агонизира и не би могло да взема правилните решения

Това правителство трябва да подаде оставка, защото агонизира и в предстоящите тежки за България месеци то не би могло да вземе правилните политически, икономически и финансови решения.

А не може, защото ще му се наложи да управлява под силен уличен натиск, на което Борисов не е свикнал и ще бъде вкаран в ежедневен обяснителен режим.

Когато в решенията си се ръководиш от страх и постоянно правиш само и единствено жалки опити да се харесаш на тези, които скандират „оставка“ под прозорците ти, за да ги омилостивиш, обикновено затъваш в популизъм и политическа немощ.

Наглостта и цинизма, които управляващите демонстрират, са естествена реакция на по-простоватите и комплексирани хора. Когато биват атакувани и се намират под натиск те обикновено реагират така и тази тенденция от тук нататък само може да продължи да се задълбочава. С две думи, правителството и премиерът на практика вече нямат полезен ход, защото всяко тяхно действие и решение занапред ще бъде подлагано на унищожителна критика и освиркване – дори и да е полезно за държавата. Вече никой не иска да ги слуша и доверието в тях е абсолютно ерозирало и сведено на практика до нула.

За да се стигне до оставка, която ще лиши ГЕРБ от възможността да организира и проведе следващите парламентарни избори и да бъде избавена страната от едно напълно колабирало, некомпетентно и корумпирано управление, е необходимо засилване на натиска чрез разрастване и повишаване интензитета на протестните действия. Т.е. протестите трябва да излезнат от формата „градска десница“, защото в противен случай ще придобият сектантски характер и по един естествен начин ще се маргинализират.

В този ред на мисли не мога да намеря логика в това да причакваш лидера на опозицията пред националната телевизия и да го освиркваш. Така или иначе БСП е втора политическа сила в София и много от членовете и симпатизантите на партията участваха в протестните действия, а агресията проявена срещу Корнелия Нинова определено ще отблъсне тези хора. Подобно поведение от страна на „Демократична България“ буди недоумение и очевидно не кореспондира с поставената цел – да се привлекат все повече хора, които протестирайки да предизвикат Борисов да подаде оставка: нещо, което вярвам, че е искане на по-голяма част от българския народ в момента.

С какво и по какъв точно начин Нинова пречи на протестиращите срещу правителството при положение, че тя многократно призова членовете и симпатизантите на БСП да излязат и да се включват активно в протестните действия.

Още повече, че нито тя, нито някой от БСП до момента е правил опит да „развява“ партийни знамена в рамките на протеста, с което да е провокирана подобна неадекватна и грозна реакция от страна на протестиращите „демократи“.

В крайна сметка, в момента всички искаме едно – оставка на това правителство, разпускане на парламента и предсрочни избори, на които всеки ще може да гласува за когото си прецени. Не става ясно как „гоненето“ на две женички, едната, от които лидер на опозицията, в тъмна доба, от тумба мъже, допринася за постигането на посочените по горе цели! Напротив – подобни действия могат само и единствено да маргинализират протестите и да помогнат на това негодно правителство да си доизкара мандата, макар и на куц крак.

Подобно поведение от страна на „градските демократи“ може да бъде оправдано, само ако са решили подобно на 2013-14 година и сега да участват в кабинет Борисов – 4. Иначе е абсолютно нелогично.

А и не Ви отива господа „демократи“, защото преди няколко месеца, на местните избори, с глсовете на БСП, в София бяха избрани на балотажи редица Ваши районни кметове и тогава не твърдяхте, че Нинова е „червен б*клук“! Или каквото било било, сега е друго – така ли? Не са хубави тези работи…. ама хайде.

Страхил Ангелов, Фейсбук

Това правителство трябва да подаде оставка, защото агонизира и в предстоящите тежки за България месеци то не би могло да…

Публикувахте от Strahil Angelov в Събота, 25 юли 2020 г.

<

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.