Президентът Радев попиля управляващите и измисленото им европредседателство

Президентът Радев попиля управляващите и измисленото им европредседателство

Румен Радев току що написа с остър тон във Фейсбук критиките си към правителството.

Европейското председателство стана алиби на българските управляващи за липса на отношение и за безразличие по редица проблеми у нас, а дори и неудовлетворението на гражданите се представяше като опити за провал на европредседателството.

За тези шест месеца българското правителство някак си се хвърли изцяло във външната политика и се посвети на Западните Балкани, но загърби важни, взривоопасни процеси вътре в страната ни.

Това са част от изводите, които направих на конференция за председателството на страната ни на Съвета на ЕС.

Външната политика не може да бъде легитимация за бездействие по отношение на критично важни за българското общество теми.

Европейската идея не може да се партизира и приватизира. Затова мисля, че трябва властта в България по-бързо да се освободи от еуфорията от този изкуствено граден образ и възможно най-бързо телом и духом да се върне в суровата българска действителност. / Румен Радев, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.