Президентът Радев скочи срещу ГЕРБ! Вижте скандалния резултат!

Президентът Радев скочи срещу ГЕРБ! Вижте скандалния резултат! В необявената битка между президента Радев и правителството резултатът вече е много на нула.

И от двете институции твърдят, че война няма, но всъщност се води подмолна битка от хората на Борисов, които искат да смачкат авторитета на президента, за да може Бащицата да го дискредитира и да заеме мястото му.

Играта е толкова прозрачна, че чак некадърна. Цяла България вижда как глутницата е захапала президента и го ръфа от всички посоки, но Борисов се удря в гърдите и лицемерно обявява, че го уважава и даже се съобразява с думите му. Едва ли не всеки ден двамата си пият кафето и решават какво добро да направят за държавата, а всъщност дори не са си виждали очите.

Радев обаче действа твърдо и категорично.

Досега не е отстъпил нито крачка от позициите си.

Само с няколко думи той направи на пух и прах антикорупционната комисия. Президентът лаконично обясни, че тази избрана от ГЕРБ  комисия ще бъде неефективна и се стига до парадокса  депутатите да разследват сами себе си дали крадат. И ако няма външен и независим коректив на работата им, все едно комисия няма, а маркиране на дейност.

Колкото до мораториума за лекарствата, той заяви лаконично във Фейсбук:    „Искам да е ясно на всички, че винаги стоя зад думите си и че ще работя за интересите на българския народ! Не зная защо от управляващата партия ГЕРБ непрекъснато  да ме атакуват и вместо да търсят открит диалог,  ми  изпращат някакви недоизказани  послания чрез телевизионният екран. Надявам се, че не вярват, че  се страхувам от тях и че ще пристъпя думата си и няма да служа на народа.

Никога  не се измятам от думите  си,  защото  съм военен,  с чин генерал и честта на пагона  не ми позволява да лъжа хората в очите. Това го правят другите, които  трети мандат предизборно говорят едно, а след това  като вземат властта вършат абсолютно  друго! Просто не съм от тях!“

Дори, когато се заговори за импийчмънт, държавният глава не се предаде и не се стресна. Обяви, че ще остане верен на принципа си да  работи единствено за България.

От ГЕРБ бързо подвиха опашки, защото им е ясно, че вотът за импийчмът няма да мине. И подобна политическа стъпка би вдигнала  рейтинга на Радев до небесата. Едновременно с това съществува реална опасност тя да предизвика масови бунтове пред парламента, ако на някого му хрумне да се опита да отстрани законно избрания с 2,5 милиона гласа български президент.

Това би означавало,  че ГЕРБ застава срещу народа.   А народът може да отговори подобаващо и да застане срещу ГЕРБ и това да доведе до фатални последици за Борисов и послушковците му.

Радев победи в борбата.

Каза, че няма да подкрепи мораториума срещу лекарствата за онкоболните и Борисов побърза да го прегласува.

Заяви, че няма да подпише решението за гласуваната нова антикорупционна комисия и не го подписа.

Твърдо застана зад интересите на народа и не е мръднал нито крачка от думите си.

Обяви, че няма да играе по свирката на управляващите и не играе.

Придворните медии се опитаха да го съсипят, но народът скочи и го защити.

Дори поиска президентска република.

Радев води с много на малко.

Борисов клекна.

Лае само Валери Симеонов, но той е почти история!

За пръв път в политиката народът видя светлина в тунела.

Ще тръгне ли най-после към светлината?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.