През 2019 г. населението на България е намаляло с колкото през двете световни войни

През 2019 г. населението на България е намаляло с колкото през двете световни войни На 27 януари 2020 г. В 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се проведе граждански протест срещу управлението на кабинета Борисов 3.

Той се организира от Възраждане и граждани.

Конкретната причината е бързото осъществяване на крупен инвестиционен план на държавата за обединяване на всички ВиК дружества в страната в една обща държавна компания от холдингов тип

Интересното е, че „мудната“ по принцип държавна администрация успя, само в рамките на месец, да направи цялата процедура, да подготви документите, да учреди дружеството и да отдели 1 млрд. лева от националния бюджет на тази компания. Всеки, който е боравил с обществени средства знае, че бюджет се планира много трудно и е почти невъзможно такава част от него да се отдели, освен ако не е планирана предварително.

Като пример от Възраждане посочват сделката с американските самолети, за която, за да се осигурят 2 млрд. лв се е направила актуализация на бюджета. Такава актуализация не се направи сега при учредяването на ВиК, което показва, че при създаването на бюджета такава структура вече е присъствала.

„Ние от Възраждане заедно с много други граждани сме притеснени тъй като в България, когато нещо подобно започне да се окрупнява то е с една единствена цел, за да се продаде. По начинът, по който бяха продадени електроразпределителните дружества в България. Първо бяха продадени мажоритарните дялове по време на правителството на НДСВ и след това бяха продадени и миноритарните дялове по време на първия кабинет на Борисов. В началото на водната криза се появиха коментари, че се готви така наречения „африкански сценарии“.

Тоест постепенно продаване не само на, водните мрежи, но и на водоизточниците или отдаването им на концесия на чужда фирма. Това означава заробване на българския народ.“, казаха от организацията на провелата се вчера пресконференция в БТА.

От Възраждане искат и оставката на правителството заради последствията от техния управленски режим. В началото на 2020 г. за пръв път не бяха оповестени данни за това колко деца са се родили през изминалата година.

Причината за това вероятно е информацията, че в страната ни са родени по-малко от 40 000 деца, за сравнение с 2018 г., през която родените българчета бяха малко над 50 000. Няма такъв чудовищен спад на раждаемостта никъде по света, дори в африканските държави и страни, в които има от десет годишни гражданска войни. България през изминалата година е била напусната от 70 000 души, а бройка на общо намаляване на населението е между 100 000 или 120 000 души.

Това са загубите през първата и втората световна война, които е дала България. Само през изминалата година правителството на ГЕРБ и ВМРО с тяхното управление изгониха от страната или способстваха от този свят да си отидат толкова хора колкото страната ни е загубила по време на две световни войни.

От Възраждане призовават всички граждани да си вземат отпуск, да съберат смелост, да излязат от ежедневните си проблеми, за да поискаме заедно оставката на правителството на 27 януари 2020 г. в 12 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ)

Заради това че краде водата, източи язовирите, изсече горите, отрови въздуха и почвите, продаде златните ни залежи на безценица, прогони съгражданите ни извън границите на родината ни и нарушава основните права и свободи на гражданите, сред които е правото да имаме достоен живот. / КРОСС

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.