Прокуратурата се прави на дръж ми шапката за Барцелона, но спецсъдът извършва репресии по съпружеска линия

Прокуратурата се прави на дръж ми шапката за Барцелона, но спецсъдът извършва репресии по съпружеска линия

Спец съдът се показа не като съд, а като помощник на прокуратурата и съучастник в репресии.

Бившият министър Нено Димов може да е кух и противен, но няма никаква разумна причина да го държат в ареста.

Мотивите на съда да го остави в ареста, защото „може да извърши ново престъпление“ са като виц. Досегашното му престъпление беше, че е подписвал графици за разходите на язовирите, а какво ново може да извърши, като вече не е министър?

Даже няма да го пуснат на пропуска в министерството.

Съпругата на Божков е в ареста само защото е съпруга на Божков. Самият съдия от спец съда обясни, че тя е най-близкия му човек, можела да укрие доказателства и така да извърши престъпление.

Тоест – тя не е извършила престъпление, а можело да извърши. Да скрие някоя къща? Тя ли му управлява бизнеса? Или това е просто репресия по съпружеска линия.

И на фона на това българската прокуратура се прави на дръж ми шапката за аферата с Барцелона.

Само малко от нещата с онези фирми да беше извършил Нено Димов или съпругата на Божков, щяхме да чуем гръмовни обвинения и подробни репортажи по телевизията със схеми, графики, обяснения и интервюта. А сега всеки ден като сладкопойни чучулиги от екрана чуруликат харизани, харалани, колевци, каролевци и т. н. да замазват положението с аферата в Барцелона. / Иван Бакалов, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.