Промяна на Конституцията е опит за конституционен преврат за установяване на диктатура

Промяна на Конституцията е опит за конституционен преврат за установяване на диктатура

„Предложението на управляващите за промяна на Конституцията е опит за подмяна и вид конституционен преврат за установяване на диктатура“.

Това заяви Корнелия Нинова на среща с членове и симпатизанти на БСП във Видин, цитирана от БНР.

„Не може да премахнеш от българската Конституция – социална, правова и демократична държава и да твърдиш, че това е Конституция на съвременна България“, допълни Нинова.

„Българските социалисти няма да влязат в сговор за осигуряване на подписи и мнозинство за промяна в Конституцията. Исканията на БСП са незабавно приемане на машинното гласуване, оставка на кабинета, служебен кабинет на Румен Радев, предсрочни избори“, каза още лидерката на БСП.

Днес Корнелия Нинова ще се срещне с авторитетни юристи, професори и общественици – депутати от БСП в 7-то Велико народно събрание, пряко участвали в написването и приемането на Конституцията на Република България, съобщиха от нейния екип. Срещата ще се състои от 10,00 часа в столичния хотел „Анел“, пише факти.бг.

Поводът е опитът на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в Конституцията, „които са опасни за държавността“, се посочва в съобщението, допълва БНР. / bulpress.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.