Проф. Асен Балтов: В момента никъде в Европа няма толкова маски, колкото у нас

Не трябва да се разхлабват мерките и не е вярно това за стадния имунитет.

Това не е грип, един грип минава за около 10 дни. Заболяването протича над 28 дена.

Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на ”Пирогов” проф. Асен Балтов по повод пандемията от COVID-19.

„Това, което направи Щаба и правителството e да позволи на болниците да се реорганизират. В момента никъде в Европа няма толкова маски, колкото у нас. Защитните облекла за многократна употреба много ни улесняват. За този един месец и това, което ни дадоха, бе една глътка въздух, за да се реорганизираме и да направим инфекциозно отделение. Преди в Пирогов нямаше такова. Сега сме подготвени“, допълни той. „До 10-14 дни случаите ще започнат да се увеличават, заради това което правят недисциплинираните хора в момента. Те си мислят, че всичко се е разминало, а вирусът витае във въздуха“, подчерта проф. Балтов.

„Не мога да кажа каква е правилната тактика. Има в момента осигурени 15 000 дози на хлорохин за лечение на COVID-19, изградиха се и много лаборатории за PCR тестове. Този препарат има и странични действия, той не е панацея. Хората се лекуват по един начин, но всички случаи, които се лекуват в големите болници са в тежко състояние. Хората, които имат имуноглоболин Ж са след два отрицателни теста, но това не значи, че болестта не може да ви повтори“, заяви лекарят.

Той призова да се останем вкъщи и да спазваме дисциплината. „Хубавото време няма да изчезне“, каза още той. По думите му имат 5 случая, които са вече по 25 дни на апаратна вентилация. „Пирогов“ беше в страхотен стрес, но вече сме подготвени“, обясни още проф. Асен Балтов.

Източник: Фрог нюз

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.