Проф. Константинов: Ние идиоти ли сме в тая държава? Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят

Проф. Константинов: Ние идиоти ли сме в тая държава? Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят Ако тръгнат да падат глави, няма да бъдат само на правителството. Много глави ще паднат.

И могат да паднат доста буквално. Това, което се случва, е безобразие, заяви пред БНТ проф. Михаил Константинов. Коментарът му е по повод водната криза, съобщава OFFNews.bg

За съжаление новините не са много добри и трябва да се подготвим за това, което ни чака. Чака ни суша и безводие, категоричен е той.

Това, което наблюдаваме в момента, сме го гледали точно преди 25 години, когато към края на 1994 г. София беше оставена без вода. Тогава някакви идиоти източиха водата на София, за да въртят две малки електроцентрали и да дадат вода на „Кремиковци“. Подобни неща се случват в момента.

Ще бъдат направени опити отново да се източи и малкото останала вода в язовирите. Затова трябва да се каже какво да се направи. Първо – трябва да се прекрати използването на водата в българските водоеми и язовири за всякакви други нужди, освен за питейно-битови.

Там, където досега са ползвали вода от такива язовири, предприятията да бъдат така добри да си направят сондажи. Искам само да припомня, че за всеки кубичен метър вода над повърхността на Земята има 50 под земята.

Ясно е, че трябва да се правят сондажи и да се черпи, както е и било. Само че на някои предприятия им е по-евтино да си купят за без пари вода и да не се занимават с това да търсят собствени водоизточници, каза Константинов.

По повод исканията „Стомана“ – Перник пак да черпи вода от язовир Студена той коментира:

„Ние идиоти ли сме в тая държава? Или само така изглеждаме? Това е безумие и не може така да продължава. Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят. И с право, ако така продължава. Трябва да си напълно ненормален: първо – да го направиш това нещо, второ – да настояваш още да го правиш“

Константинов е на мнение, че министерската оставка не решава проблема:

„Не му завиждам на този, който ще стане министър на водите в момента. Във всичките си ведомства той първо трябва да вземе специалисти – да разкара калинките и калинчовците.“

Според него новият министър трябва да задължи „всичките си там по веригата хора да търсят подземни води.“

Тука станахме поредните спасители – хората се ровят по пещерите, което е смешно, но все пак успокоява публиката, отбеляза проф. Михаил Константинов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.