Путин: Опитите за преразглеждане на резултатите от ВСВ крият непредсказуеми последствия

Путин: Опитите за преразглеждане на резултатите от ВСВ крият непредсказуеми последствия

Опитите за преразглеждането на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия, смята президентът на Русия Владимир Путин, предава Интерфакс, цитиран от “Фокус”.

Задавайки въпрос по време на интервю в навечерието на икономическия форум във Владивосток за териториалните спорове с Япония и Китай, главният редактор на Bloomberg Джон Миклетвайт се поинтересува, не иска ли русия да „отдаде“ Калининград, след което уточни, че това е шега.

„А аз ще ви кажа без каквито и да е шеги. Ако някой иска да започне преразглеждане на резултатите от Втората световна война, можем да пробваме да дискутираме на тази тема. Но тогава трябва да се дискутира не за Калининград, а за източните земи на Германия като цяло, за Лвов, който от своя страна е бил част от Полша и т.н. и т.н.“, заяви Путин.

„Там са и Унгария, и Румъния. Ако някой иска да отвори тази кутия на Пандора и да започне да работи с нея – моля, флагът е в ръцете, започвайте“, заяви президентът.
Източник: epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.