Путин: Ракетата в Полша е на Зеленски! Ердоган: Ако Украйна предизвика война, напускаме НАТО! Нов взрив разтърси Истанбул

Путин: Ракетата в Полша е на Зеленски! Ердоган: Ако Украйна предизвика война, напускаме НАТО! Нов взрив разтърси Истанбул

Владимир Путин и Реджеп Ердоган са твърди в позицията си!

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се произнесоха по отношение на ракетата, паднала в Полша и убила двама души.

Ракета, която моментално бе обявена за руска и светът гръмна, че Русия започва Трета световна война.

Dmytro Kuleba: Сега Русия прокарва конспиративна теория, че уж ракета на украинската ПВО е паднала върху полската теория. Което не е вярно. Никой не трябва да купува руската пропаганда или да разширява нейните послания. Този урок трябваше да бъде научен отдавна след свалянето на #MH17

Асошиейтед прес публикува корекция на своя фейк доклад, който можеше да е началото на Втората световна война

Associated Press Issues Correction To Its Fake Report Which Could Have Kicked Off WW3

Асошиейтед прес издаде официална корекция за своя не толкова несъществен репортаж във вторник, който лесно би могъл да предизвика верига от събития, водещи до сценарий за Втората световна война. ZeroHedge

Correction: Russia-Ukraine-War story – The Washington Post

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се произнесоха за ракетата в Полша

Самият Джо Байдън обаче заяви, че няма данни ракетата да е изстреляна от Русия, като се уточни, че тя най-вероятно е украинска.

Байдън информира НАТО и Г-7, че експлозията в Полша е причинена от украинска ракета. Премиерът Донев свиква Съвета по сигурността заради ракетите в Полша

Преди думите на Байдън, руският президент Владимир Путин категорично обяви, че родината му няма нищо общо с удара по Полша и че няма да търпи подобни лъжливи обвинения.

„Ние не сме водили никаква битка, която да е близо до полската граница и ако започне нападение срещу Русия, ще отвърнем моментално. Научете истината, кажете истината и спрете да буните духовете, защото ситуацията вече излиза от контрол“, заяви Путин.

Той беше незабавно подкрепен от турския президент Реджеп Ердоган, който направи нещо неочаквано. А именно – обяви, че Турция ще излезе веднага от НАТО, ако заради Украйна се започне Трета световна война.

„Ясно е, че този удар и тази ракета са украинско дело. Ясно е и какво се опитват да внушат на света, но Турция няма да им играе по свирката и аз като президент няма да поставя в риск страната и народа си. Веднага излизаме от НАТО ако се започнат действия срещу Русия по какъвто и да било начин“, категоричен е Ердоган.

Нов взрив в центъра на Истанбул. Инцидентът е станал късно вечерта в квартал “Фатих”, в историческия център на града, съобщава “Евронюз България”.

В него се намират повечето от забележителностите и културните съкровища на турския мегаполис.

Местните медии съобщават за мощен взрив на кола бомба. Засега няма данни за жертви и ранени. В рамките на няколко дни това е втора експлозия в сърцето на Истанбул.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.