Путин: За Русия операцията на Турция в Сирия не беше изненада

Путин: За Русия операцията на Турция в Сирия не беше изненада

За Русия операцията на Турция в Сирия не беше изненада, заяви президентът на РФ Владимир Путин на пресконференция след срещата на върха на Г-20, предаде в понеделник (5 септември) RT.

„Що се отнася до изненадите, ние за това имаме Министерство на външните работи и специални служби, за да има по-малко изненади.

По принцип разбирахме какво става, накъде вървят нещата. Нещата се виждат, движението е видимо, и стремежите, и проблемите, които се появиха в Турция във връзка със събитията в Сирия. А там се появяват такива проблеми.

Мисля, че не е нужно да си голям анализатор, за да разбереш какви са. Всички прекрасно виждаме това и за нас няма никакви изненади. Макар че ще повторя още веднъж: ние не приветстваме никакви действия, които противоречат на нормите и принципите на международното право“, подчерта Путин.

Напомняме, че на 24 август турски танкове пресякоха границата със Сирия и приеха участие в сражението за град Джараблус.
Източник: bg.rbth.com/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.