Путин съсече Бойко Борисов в ефир пред цял свят

Путин съсече Бойко Борисов в ефир пред цял свят „Южен поток“ го направихме, за да помогнем на България. Но те не го поискаха.

Така руският президент Владимир Путин коментира сагата с газа на годишната си пресконференция в Москва, предаде „Блиц“.

„Мен ме удивява безумната позиция на българското ръководство, което по неразбираемо какви съображения пренебрегна националните си интереси.

Три милиарда ние трябваше да вложим в самия проект, в строителство, работни места, заплати, приходи във всички нива на бюджета, а след това и всяка година щяха да получават 400 млн. евро само за транзита. Не, и не.“.

Относно „Южен поток“ Путин казва, че той е бил подготвен като помощ за България, но страната го е отказала. Путин заяви, че безумната позиция на българското ръководство за „Южен поток“ е противоречаща на интересите на страната“.

Според него Русия е била поставена в глупава ситуация, сякаш, да започне строителството на „Южен поток“ и да вложи огромни суми, без да получи разрешение от България.

След това коментира и другия газов проект – „Турски поток“. „Тук нещата не зависят само от нас. Първо Европейската комисия да ни предостави писмени гаранции, пък после ще видим“, обясни Путин.
Източник: sofia-news.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.