Путин с нова плашеща реч: Цялата планета ще плати за амбициите на Запада за световно господство

Путин с нова плашеща реч: Цялата планета ще плати за амбициите на Запада за световно господство Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха.

Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план.

В реч при откриването на съвещание, посветено на социално-икономическата помощ за субектите на РФ в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”, предаде ТАСС.

Срещаме се в труден момент, когато нашите въоръжени сили провеждат специална военна операция в Украйна и Донбас. Нека ви напомня, че в самото й начало, рано сутринта на 24 февруари, публично и открито посочих причините. Основната цел на действията на Русия е да помогне на нашия народ в Донбас, който в продължение на почти осем години с най-варварски методи – блокада, мащабни наказателни действия, терористични атаки и постоянни артилерийски обстрели, беше подложен на истински геноцид.

Киев игнорира и саботира Минските споразумения в продължение на осем години, а в края на 2021 г. публично отказа да ги изпълни.

Властите в Киев не само игнорираха, саботираха през всичките тези години изпълнението на Минския пакет от мерки за мирно уреждане на кризата, но в края на миналата година публично отказаха да го изпълнят.

Тактиката на бойните действия в Украйна, която бе разработена в Министерството на отбраната на Русия и Генералния Щаб в пълна степен се оправда.

Операцията се развива успешно в строго съответствие с по-рано утвърдените планове.

Войниците и офицерите на Русия проявяват мъжество и героизъм и правят всичко, което зависи от тях, за да избегнат загуби сред мирното население в украинските градове.

Ако нашите войски действаха само и единствено на територията на Донецк и Луганск това нямаше окончателно да реши проблемите и не би довело до мир – щяха да продължат провокациите, обстрелите и въоръжените конфликти безкрайно.

На територията на Украйна, недалече от руската граница е работено по създаване на компоненти за биологическо оръжие. Сега Киев прави опити да замете всички следи от биологическите разработки.

В Украйна са действали десетки лаборатории, където под ръководството и финансовата поддръжка на Пентагона са осъществявани военно – биологически програми, в това число и експерименти с образци на корона вируса, сибирска язви, холера, африканска чума и други смъротоносни заболявания.

Последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план. Митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада.

Цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена. Народът на Русия ще успее да разпознае патриотите от предателите, такова очистване на обществото само ще укрепи страната.

Няма нужда Руската централна банка да печата пари, а страната има достатъчно финансови ресурси, за да се бори със сегашните предизвикателства, заяви президентът.

„Икономиката и бизнесът ни имат необходимите ресурси, за да изпълнят всички поставени цели, предизвикателствата само ще ни мобилизират“, посочи той. По думите му руската икономика ще успее да се приспособи към новата реалност, наложена от санкциите на Запада срещу Москва.

Путин също така е разпоредил да се увеличи финансирането за инфраструктурата. Според държавния глава ще има нужда правителството да направи структурни промени в икономиката. Той също така обеща допълнителна подкрепа за семействата с деца и увеличаване на социалните плащания на фона на ускоряващата се инфлация.

Народът на Русия ще успее да разпознае патриотите от предателите, такова очистване на обществото само ще укрепи страната, заяви Путин.

Москва, подчерта Путин, никога няма да допусне Украйна да стане плацдарм за агресия на Русия.

„В желанието си да разцепи Русия, Западът разчита на „петата колона“ на националните предатели“, обяви президентът.

„Те искат да ни разделят, да ни превърнат в слаба и зависима страна, да нарушат теротириалната ни цялост и да разчленят Русия по свое желание“, обясни президентът.

Военната кампания в Украйна е успешна. Няма да позволим страната да се превърне в плацдарм, използван за заплаха на Русия“, заяви Путин и добави: „Операцията се развива успешно и в строго съответствие с плановете“.

Киев игнорира и саботира Минските споразумения в продължение на осем години, а в края на 2021 г. публично отказа да ги изпълни, каза Путин.

„Властите в Киев не само игнорираха, саботираха през всичките тези години изпълнението на Минския пакет от мерки за мирно уреждане на кризата, но в края на миналата година публично отказаха да го изпълнят“, коментира той.

Путин отбеляза, че военнослужещите от Чечения изключително достойно изпълняват воинския си дълг в Украйна, както и техните другари по оръжие от другите региони на страната.

„Що се отнася до бойните тактики, които Министерството на отбраната и Генералният щаб разработиха, те напълно се оправдаха. Нашите момчета, войници и офицери проявяват смелост и героизъм. Те правят всичко възможно, за да избегнат цивилни жертви в украинските градове“, казва Путин.

Руският президент нарече обстрела на Донецк от „Точка-У“ на 14 март „откровено кърваво терористично нападение“.

Той заяви, че руските военни са осуетили плановете на Украйна за предполагаемо настъпление в Донбас, а след това и в Крим.

Путин обяви още, че е доказано, че Украйна иска да разработи свои ядрени оръжия и провежда ръководени от САЩ военни и биологични програми.

Руският президент и за момент не даде и да се помисли, че е готов на отстъпление. „Няма да позволим Украйна да служи като плацдарм за агресивни действия срещу Русия“, каза той.

Според него отношението на Запада към руснаците наподобява на „погром“, но „блицкригът“ на санкциите на Запада срещу Русия се е провалил. „Западът свали маската си на цивилизованост и започна да се държи войнствено. Това навява сравнение с антисемитските погроми на нацистите“, нападна още той.

Путин обяви, че за разлика от Запада Русия ще уважава собствеността, което може да се тълкува и като негов отказ от национализация на западни активи. Той отбеляза, че доверието в долара като световна резервна валута се срива.

„Конфискацията на чуждестранни активи на Русия и бизнеса – урок за руските предприемачи, няма нищо по-надеждно от инвестициите у дома“, обяви той и добави: „Искам да се обърна към гражданите на западните страни. Опитват се да ви убедят, че настоящите ви проблеми са причинени от Русия. Всичко това е лъжа“.

Според президента, Русия осъзнава с какви ресурси разполага „Империята на лъжите“ на Запада, но тя е безсилна пред истината и справедливостта и Москва последователно ще оповестява своята позиция пред света.

„Позицията ни е честна и открита и все повече хора я чуват, разбират и споделят“, обяви той.

Против Русия е разгърната масирана атака в киберпространството, задействана е „безпрецедентна информационна кампания“ с участието на глобалните социални мрежи, и всички западни медии, „чиито обективност и независимост се оказаха просто мит“, обясни Путин.

„Ограничава се достъпът до информацията, обработват хората с огромно количество лъжи, пропагандистки фалшивки. Стигнаха дотам една от социалните мрежи да допуска призиви за убийства на руски граждани“, аргументира се президентът.

„Принципиалните за бъдещето на Русия въпроси за неутралитета на Украйна, за нейната демилитаризация и денацификация ние винаги сме били готови и сме готови и сега да обсъждаме в хода на преговорите“, изтъкна президентът.

Според Путин на режима в Киев му е безразлична съдбата на украинския народ, на него му е заповядано да създада „Анти Русия“.

За нас е очевидно, че „западните покровители просто подтикват киевските власти към продължаване на квъропролитията, доставят нови и нови пратки въоръжения, снабдяват ги с разузнавателни данни и оказват и друга помощ, включително с военни съветници и наемници, отбеляза Путин.

Санкциите на Запада нанесоха сериозен удар по глобалната икономика, възникват проблеми с продоволствията и горивата по целия свят. Санкционният бяс на САЩ и техните съюзници не се споделя от държави, в които живее повече от половината от населението на света, изтъкна Путин.

„Арестите на активи и сметки на руски компании и частни лица в чужбина е урок за нашия национален бизнес – да влага средствата в собствената си страна“, обясни президентът и припомни, че нееднократно е говорил за това.

Самите западни лидери не крият, че политиката им на сдържане, изолация и блокада на Русия е дългосрочна стратегия за удар по по цялата ни икономика, по всеки руски гражданин, обясни Путин и констатира, че санкционната политика на Запада към Москва носи всички белези на агресия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.