Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си

Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си

„Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление“.

Това каза президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града, пише „Канал 3“.

Поводът за коментара му е декларацията на ГЕРБ, прочетена в парламента в четвъртък и посветена на скандала с освиркванията на политици по време на честванията на годишнината от смъртта на Апостола в София.

На 19 февруари, в речта си по повод 147-годишнината от гибелта на Васил Левски, президентът заяви, че „свободното слово, честните избори, разделението на властите днес са похитени“. „И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски?

Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?“, добави Радев в словото си, съобщава OFFNews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.