Радев: Да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми

Радев: Да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми

По повод призива на вицепремиера Красимир Карачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа.

„Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми.

Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението. Кои са механизмите, водещи до този порочен модел да управление, и как те трябва да бъдат остранени. Едва тогава може да се води диалог за бъдещето.

Другото е лицемерие и компромис“, заяви президентът пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Румен Радев използва случая да призове гражданите да градим правова държава с независимо правосъдие. „Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които повече от два месеца оспорват моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето целия народ“, изтъкна президентът.

Държавният глава изрази още мнение, че сегашното управление е лишено напълно от легитимност и не може да приведе страната ни през тежката здравна, социална и икономическа криза.

Във връзка с вчерашното решение на Радев да освободи началника на кабинета на президента Калоян Методиев, държавният глава коментира, че по този начин му дава свобода „да разкрие своя безспорен потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах“. / Bulpress BG

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.