Радев: Изходът е оставка на правителството, на Гешев и предсрочни избори

Не одобрявам рокадите в кабинета.

Това е опит за печелене на време, от който губи България. (…)

Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората.

Това заяви президентът Румен Радев, който е във Велико Търново на тържествената церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускнците от Националния военен университет, предаде bTV.

Той коментира, че единственият изход от настоящата ситуация е оставката на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори.

“Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. След години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство“, заяви държавният глава.

И продължи: „Аз заемам страната на хората. (…) Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението?”, запита Радев.

“Искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на конституцията. Да върши смислени реформи, да ни интегрира в Европа и да ни модернизира. Най-важното е, че има силна гражданска воля”.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.