Радев: Имаме пробив в сигурността на управлението в лицето на самия министър-председател

Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ние имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин България се разкрива в една изключително негативна светлина пред света.

Това каза в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Плиска президентът Румен Радев във връзка със спешната му среща вчера с началниците на службите.

„И тук е мястото на службите да се изясни цялата тази ситуация – какви мерки могат да се предприемат, така че това да не се допуска“, посочи Радев, цитиран от БТА.

В отговор на друг журналистически въпрос държавният глава коментира: „Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото, но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилага абсолютно субективен подход, двойни стандарти и по отношения на казуси и по отношения на тяхното хвърляне в широкото публично пространство или пък криене. По този начин се създава и недоверие в хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост и властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът“, каза президентът.

/24 часа

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.