Радев: Не можех повече да остана подчинен на Ненчев, тръгнах си заради него

Радев: Не можех повече да остана подчинен на Ненчев, тръгнах си заради него
Радев: Не можех повече да остана подчинен на Ненчев, тръгнах си заради него

Министърът на отбраната е излъгал за мотивите в оставката на ген. Румен Радев

Това стана ясно от думите на бившия командир на ВВС, който даде първа пресконференция след напускането на армията. Генералът опонира на министър Ненчев, според когото Радев е против промените в закона за отбраната, които позволяват съвместна охрана на въздушното пространство.

Нямам нищо против съвместна охрана, но това не трябва да става за сметка на родната авиация. Единствено България приема съвместна охрана на въздушното пространство срещу заплащане, каза Радев.
От обясненията му стана ясно че има концепция за съвместна охрана. Миналата седмица Николай Ненчев отрече за съществуването й.

В момента нямаме нито един изправен самолет, заяви още Радев. Това обаче не означавало, че няма летящи самолети.

phpdyhtfo_559x-

Тръгнах си от армията, защото не мога да остана подчинен на министър на отбраната, който не се вслуша и не поиска моята експертиза, обясни Румен Радев.

Източник:offnews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.