Радев плаши Борисов със служебен кабинет: Методите на премиера издават битието му в зората на Прехода

Радев плаши Борисов със служебен кабинет: Методите на премиера издават битието му в зората на Прехода

Нова порция атаки и обвинения отправи държавният глава Румен Радев към премиера Бойко Борисов.

За първи път в последните две години президентът си позволи директно да заплаши премиера със „служебен кабинет“.

„Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението“, заяви държавният глава без да даде възможност на медиите за въпроси.

Ето какво каза Радев: „Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги.

Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде бТВ.

Думите му бяха в отговор на твърдението на Борисов, че няма нищо общо със записите на СРС-та, в които се чува разговор на президента Радев с шефа на ВВС ген. Стойков във връзка с назначението на Десислава Генчева/Радева на втори трудов договор.

„Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, възмути се Радев. И призова гражданите да отстояват правата си, „за да не допускаме България да се управлява с копойски методи“.

Президентът се оплака, че „в безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство“.

Радев атакува директро Борисов, припомняйки му мутренските времена от началото на Прехода: „За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода“.

Радев размаха и пръст на Борисов: „Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост“.

На финала на крткото си изявление Радев се закани на премиера: „Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Държавният глава направи това изявление пред медиите, слад като посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ в столицата и се запозна на място с дейността на компанията.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.