Радев преди срещата си с Ердоган: Вече ставаме силно зависими от Турция по две основни линии

Радев преди срещата си с Ердоган: Вече ставаме силно зависими от Турция по две основни линии Президентът Румен Радев ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган днес следобед в рамките на срещата на върха на НАТО.

Според него трябва да се изграждат отношения с взаимно уважение между България и Турция, особено като се има предвид, вече „ставаме силно зависими”, от югоизточната си съседка.

“Още на 3 март в поздравителен адрес на нашия национален празник, президентът Ердоган предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО. Важните неща ги знаете – важността на Турция като съсед, наш партньор и съюзник.

Както знаете не само заради сигурността на мигрантите, а и в енергетиката вече ставаме силно зависими от Турция.

И разбира се ще поговорим за изграждане на отношения на взаимно уважение, равнопоставеност, ненамеса във вътрешните ни работи”, коментира Радев пред bTV преди заседанието на лидерите на страните от НАТО.

Президентът Радев не очаква днес да има повече спорове за пари по отношение националните приноси за отбрана сред обвиненията на Тръмп, че Германия е зависима енергийно от Русия и купува газ, а налага търговски бариери пред САЩ, които влагат милиарди в сигурността на Европа.

Днес се решава да се удължи и финансирането на Афганистан след 2020 г. Алиансът приема и нова командна структура ще има 30 ескадрили, 30 бойни кораба и 30 батальона до 2020 г. / Канал 3

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.