Радев със съболезнования за смъртта на митрополит Амвросий

Радев със съболезнования за смъртта на митрополит Амвросий

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на Светия синод на Българската православна църква, миряните от Доростолската епархия и близките по повод кончината на Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Митрополитът бе приет в МБАЛ-Силистра със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването, но след като прекара 18 дни в инфекциозно отделение почина.

В писмото си до опечалените президентът откроява положените от митрополит Амвросий усилия за развитието на Доростолската епархия и за добруването на миряните през изминалото десетилетие.

Президентът изтъква, че за вярващите митрополит  Амвросий е бил силна морална опора и мъдър наставник в периоди на изпитания.

„Даваше пример за посветено духовно служение, отдадено на утвърждаването на християнските ценности в обществото“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев. / dnes.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.