Румен Радев: Няма кой да я съгради Родината, вместо нас!

Румен Радев: Няма кой да я съгради Родината, вместо нас! Президентът Румен Радев приветства куража на българските предприемачи при откриването на нова производствена база за тапицирана мебел в град Попово, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Радев поздрави предприемачите, които имат смелостта да развиват производствен бизнес у нас и допълни, че българските инвестиции, особено тези в реално производство, трябва да бъдат аплодирани и поощрявани.
“Всички знаем, че българинът е способен, сръчен, работлив и добросъвестен, когато има стимул да работи и е добре заплатен“, каза още в словото си държавният глава.
Инвестициите в нашата страна, направени от българи, дават реален продукт и най-вече поминък на хората. Няма по-хубаво от това българите да работят в България, в родния си край, близо до семействата си, да плащат данъци тук и да харчат парите си тук. Това заяви президентът Румен Радев на откриването на новата производствена база в гр. Попово.

„През последните двадесет години нашата икономика претърпя трансформация и ние свикнахме с представата, че тя се крепи на чуждестранни инвестиции и еврофондове.

Свикнахме с мисълта, че хората, които влагат в България, са основно чужденци и подкрепяме всяко тяхно начинание като го превръщаме в събитие“, заяви държавният глава и добави, че значението на чуждите инвестиции за нашата икономика е безспорно, но не трябва да забравяме ролята на нашите български вложения.

„Има много важна разлика между чуждите и българските инвеститори и тя се основава на това, че интересът на чуждите е свързан винаги и само с печалбата, а българските са свързани с просперитета на България и гражданите“, допълни Румен Радев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Никой инвеститор няма да се привърже към родината така, както ние самите сме привързани към нея и няма кой да се погрижи по-добре за страната ни от нас самите.

Няма кой да я съгради, вместо нас“, заяви президентът и отбеляза, че в действителност през последните няколко години големите и постоянни инвеститори в България са българите, които работят и живеят в чужбина, но помагат на своите близки с финансови средства.

По-късно държавният глава разговаря с кметовете на община Попово и община Търговище, които представиха проблемите и перспективите за развитие на региона.

По време на срещата Румен Радев заяви, че подобряването на качеството на живот в България трябва да бъде обща цел на централните и местните власти и подчерта, че президентската институция подкрепя усилията за привличане на повече инвеститори и подобряване на икономическите условия в българските градове. / epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.