Румен Радев разби Европа! Няма да има „Слава на Украйна“, Съветската армия остава

Румен Радев разби Европа! Няма да има „Слава на Украйна“, Съветската армия остава Паметникът на Съветската армия ще остане на мястото си в Княжеската градина в София. Това е решението на президента Румен Радев.

По-рано днес дъщерята на Желю Желев, която се казва Станка, предложи на управляващите демонтаж на паметника и на неговото място да се издигне статуя с името „Слава на Украйна“, съобщи Нова телевизия.

Докато управляващите все още обсъждат предложението, ген. Радев е категоричен, че подобно нещо не бива да се случва. Държавният глава е съпричастен към случващото се на украинците в момента, но е на мнение, че България не бива да пипа нито един от своите паметници, защото така губи от историята и идентичността си.

Това е пореден голям удар, който президентът нанася на ЕС. Той отказа да подкрепи и преименуването на улиците в няколко от градовете ни в чест на Украйна, което се възприе зле от Запада.

Като цяло Европа е насъбрала доста на Румен Радев. Той е главната причина България да не сваля ветото за приемане на РСМ в ЕС.

Българският президент вече на няколко пъти не уважи западните пратеници у нас. Първо не се срещна с министъра на отбраната на САЩ, а след това отсвири и председателя на ЕК. И в двата случая прати премиера Кирил Петков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.