Румен Радев смаза Веселин Марешки с хладнокръвие и интелект

Румен Радев смаза Веселин Марешки с хладнокръвие и интелект

“Вие сте поредният случайно попаднал на “Дондуков” 2, който обезличи тази институция, други неща щях да кажа. Наистина пропаднал мандат”-това бе една от много злобни реплики, с които Веселин Марешки се опитваше да хапе президента Радев на днешните консултации, инициирани от държавния глава.

Румен Радев не поддаде пред острите провокации на Марешки, излуша го внимателно и хладнокръвно, дори с лека надсмешка, след което интелигентно и по мъжки сложи Веско Марешки на място:

“Господин Марешки, оценявам високо вашата откровеност, така се полага в един конструктивен мандат. Да ви кажа, че некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под предложение за конституция, която не си чел. Вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които не сте ги виждал, не сте ги чел, защото още никъде ги няма. Но вие го правите. Вие декларирате, че сте готов да подкрепите нещо, което не съществува към момента.”

Встъпителните думи на президента накараха устните на Марешки да пресъхнат и той посегна на няколко пъти към чашата с вода, за да се напои. След това обаче Румен Радев леко повиши тон и се скара на лидера на ВОЛЯ, забранявайки му повече да коментира президентската институция, когато е гост там.

“Така-моите консултации не са закъснели. Закъсняхте вие-законодателите. Вие към момента не упражнявате парламентарен контрол върху управляващите и върху ЦИК. Кога ще има ясен здравен протокол? Изслушах ви с достатъчно самообладание, но ви предлагам повече коментари по отношение на президенстката институция тук да не слушам! Приемам всичко, когато е истина, но когато започнете с предизборни инсинуации по такъв начин, аз не го приемам. Аз мога да ви обръщам до утре сутринта с реплики както си искам.”

Президентът беше категоричен, че консултациите са в срок и навреме, но все още не вижда добра нагласа сред партиите в парламента, които явно той трябва да активизира.

Самият Марешки се опита още на няколко пъти да захапе президента, но Радев запази хладнокръвие, показвайки не само много по-голям характер от този на Марешки, но и много повече разум, и познаване законите на България. На практика Радев постави Веско Марешки в положение да се замисли, че знае някакви основни неща, но повече знае да се заяжда безсмислено.

“Вярвам на гаранциите на здравните власти и на ЦИК, че те са готови за провеждане на избори на 28 март и нямам нито физическа, нито друга пречка”, заяви Марешки.

“Вие вярвахте и на предложението за нова Конституция на ГЕРБ, а тя се оказа абсолютен фейк. Но вие все пак я подписахте на доверие”, отговори Радев, с което отново постави Марешки на място и продължи:

“Вие преди няколко дни искахте датата 23 май, какво стана в вашите намерения? България стигна до тук от такива празни декларации”, така Радев попари новите мераци на Марешки, напомняйки му, че забравя какво е желал до вчера.

Разговорът бе горещ през цялото време, а Марешки не спря да напада Радев, който и за момент не изгуби самообладание. Президентът показва огромно надмощие над своя събеседник, който на свой ред освен заядливото си поведение, показа и изключителна некомпетентност по редица въпроси.

“Явно умствената ви сила е на ниво екстрасенс, щом подписвате неща без да ги четете. Пожелавам ви да се кандидатирате на президент на следващите избори и да докажете всичко това, което казвате. Хората ще кажат кой на кое място ще бъде, а вие с тази ваша политика твърдо сте се устремили извън парламента. Желая ви успех”, завърши Радев и отпрати групата на Марешки с уважение.

Конструктивен разговор не се получи, но публиката се посмя от сърце на срещата между генерал и аптекар, а ако ви стане скучно, влезте в социалните мрежи и прочетете коментарите по темата. / bulpress.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.