Русия: Когато в дома ви влязат американците, е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени

Русия: Когато в дома ви влязат американците, е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени

Остър коментар направи Министерството на външните работи на Русия към САЩ,

след като държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в петък на брифинг постави под въпрос необходимостта от изпращането на руска военна помощ в Казахстан и отбеляза:

„Един урок от близката история е, че веднъж влезли в къщата ти руснаците, понякога им е много трудно да си тръгнат“.

В отговор руското външно министерство пише в позиция, публикувана във Фейсбук страницата на посолството на Русия в България:

„Днес Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан.

Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика:

„Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат“.

Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния:

Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени.

Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност.

Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у „дома“ си тези неканени гости“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.