Русия се готви за „ядрен взрив“ на ситуацията с коронавируса

Русия се готви за „взривоопасно“ развитие на ситуацията с коронавируса.

Това е заявил професор Николай Малишев, водещ изследовател в Научния изследователски център по епидемиология и микробиология в ефира на предаването „60 минути“ по телевизионния канал „Русия-1“.

„Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично“, каза той.

Малишев отбеляза, че през изминалия ден в Русия 163 души са били заразени с коронавирус – почти три пъти повече хора, отколкото ден по-рано. Случаите са вече официално 658.

„Затова във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла. Те се опитват да ги оборудват в съответствие с най-новите изисквания. И всичко това трябва да помогне. Въпросът е, когато започвне това подобно на взрив развитие, най-важното е да се осигури помощ именно на тези, които се нуждаят от нея“, добави професорът. Той предположи, че в бъдеще „огромен брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от медицинска помощ“.

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, като на работниците и служителите ще бъде платено за нея. Заради пандемията, държавният глава обяви, че гласуването, насрочено за 22-ри април се отлага за по-късна дата.

Руското правителство е нареди на звеното за гражданска авиация да преустанови всички редовни и чартърни полети от и за Русия от 27-и март, като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.