Психолог: Руският премиер не гледаше към Борисов, за разлика от срещата му с Радев

Психолог: Руският премиер не гледаше към Борисов, за разлика от срещата му с Радев

„Жестовете на Бойко Борисов и на Дмитрий Медведев показаха огромно напрежение, което има между двамата, въпреки че се опитаха да демонстрират близост и увереност.

По време на срещата между двамата премиери на 4-ти март имаше много пазене и ограничаване на движенията, в стойката, в ръцете и в ханша“.

Това заяви пред БТВ психологът Росен Йорданов, който разтълкува какво говори езикът на тялото на двамата министър-председатели.

„Стойката на Дмитрий Медведев е максимално изпъната, торсът му е отдръпнат. Подобна реакция имат хора, които изпитват негативни чувства и се опитват се е да повишат ръста си. Очите на руския премиер са студени и хладни, а самият той не е особено весел“, коментира психологът.

„По време на срещата в Министерския съвет, Борисов сяда уверено като домакин, докато Медведев – в края на фотьойла, което отново означава напрежение, неспокойствие, че бърза да си тръгне.

Прави впечатление, че руският премиер не гледа към Бойко Борисов, за разлика от срещата му с Румен Радев. Избягването на очен контакт отново е знак за напрежение, недоверие и криене на нещо“, категоричен е Йорданов.

„Руският премиер изпита неудобство, когато Борисов го хвана за рамото. Имаше изражение на агресивност. Не е необходимо да се демонстрира такава сърдечност, каквато не съществува“, заключи специалистът. / epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.