Руският Черноморски флот започна големи маневри

Руският Черноморски флот започна големи маневри

Множество бойни кораби, катери и спомагателни съдове на Черноморския флот и Каспийската флотилия напуснаха постоянните си бази и започнаха походи в открито море, съобщи ТАСС тази сутрин

Това се случва в рамките на внезапна проверка на бойната готовност на голяма част от руската армия.В съобщение на руското Министерство на отбраната се казва, че в морето са излезли над 15 бойни кораба от Черноморския флот. В каспийско море от базите си в Астрахан и Каспийск са излезли повече от 10 кораба. По-рано стана известно, че изтребителната авиация на Западния военен окръг в Русия е вдигната по тревога в рамките на ученията.

Самолетите патрулират въздушното пространство на Русия в крайграничните райони, съобщи „Интерфакс” като се позова на пресслужбата на Западния военен окръг.

На 25 август американското военно министерство изрази загриженост заради внезапната проверка на бойната готовност на Въоръжените сили на Русия, недалеч от границите на загрижената за целостта си Украйна. Пентагонът изрази надежда, че Москва ще изпълнява своите задължения пред съседите си в областта на контрола над въоръженията.

По-рано през деня започна мащабна проверка на бойната готовност на войските на Южния, Западния и Централния военен окръг с привличането на силите на Северния флот, ВДВ, както и авиацията на Военно-космическите сили на страната.

Според военният министър Сергей Шойгу, основната задача е да се провери способността на въоръжените сили бързо да сформират групировки на стратегическото югозападно направление с цел локализиране на възможни кризи.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.