СВАЛЯТ ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОМЕРИ, ТОПЛОМЕРИ И ВОДОМЕРИ – БЪЛГАРИН ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ

СВАЛЯТ ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОМЕРИ, ТОПЛОМЕРИ И ВОДОМЕРИ - БЪЛГАРИН ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ Българин адвокат с практика в чужбина е успял да осъди България и съдът в Страсбург е отсъдил, всички електромери, топломери и водомери в България да бъдат демонтирани незабавно, на тяхно място да не се поставя нищо докато не се изпълнят всички директиви на европейският съюз за измервателните уреди и фирмите, които отчитат потребената енергия.

До присъдата се е стигнало след няколко годишни усилия на измамен български гражданин от енергоразпределително дружество.

Месеци наред не бях в България и накрая, когато се прибрах имах огромни сметки за ток, вода и парно от дружествата ме посъветваха първо да си платя, после да си търся правата през съда.

Естествено, че не платих и те ме дадоха на съдия изпълнител, докато българският съд ми разгледат молбата и жалбата минаха две години, накрая отсъдиха, че виновен съм бил аз, понеже не съм си опазил измервателните уреди от манипулации.

Тогава реших да ги съдя в Страсбург и днес съм удовлетворен от решението на съда, което осъди българската държава да накара всички ЕРП та, ВИК та и Топлофикации да си свалят незабавно измервателните уреди.

В съда бяха много учудени, как една и съща фирма хем ти продава нещо, хем нейна фирма ти го измерва, а на всичко отгоре и ти доставя измервателният уред.

И още по – големият парадокс беше, когато чуха, че лабораториите, които трябва да направят проверка на уредите пак са на същите дружества.

В Страсбург не е имало представител на българската държава в съда, може би не са искали, да се срамят или да дават за пореден път безмислени обяснения на тема, това корупционна практика ли е.

Но решението е факт и трябва да се изпълни, ако ли не България я чакат солени глоби и санкции в порядъка на милиони левове. / xaknews

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.