Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците, на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците, на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

Си Дзинпин тотално игнорира мераците на американците,на европейския слугинаж и нефелния съд в Хага и покани Владимир Путин да посети Китай!

Китайският президент Си Дзинпин покани руския президент Владимир Путин да посети Китай през 2023 г.Той заяви това на 21 март, докато беше в сградата на правителството, където преговаря с руския премиер Михаил Мишустин.

Мишустин също получи покана за Китай. Си Цзинпин призова за активизиране на работата на междуправителствените структури на двете страни.Припомням, че за последно Владимир Путин посети Китай през февруари 2022 г., дни преди началото на операцията в Украйна.

Развитието и укрепването на отношенията с Русия е стратегически курс на Китай, подчерта Си Дзинпин.

„Курсът на Китай към укрепване на стратегическото сътрудничество с Русия е непоклатим. И двете страни полагат усилия за национално развитие и възраждане, подкрепят многополюсния свят и демократизацията на международните отношения“, каза китайското външно министерство, отразявайки посещението на президента на републиката в Руската федерация.

На свой ред премиерът Мишустин отбеляза, че правителствата на Руската федерация и Китай ще осигурят изпълнението на договореностите, които ще бъдат постигнати днес на най-високо ниво по време на разговорите между Путин и Си.

Йордан Халачев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.