Скандален слух разтресе подземния свят!

Скандален слух разтресе подземния свят!

Георги Ковачев от Апелативната прокуратура – Благоевград, който доскоро бе обвинител по делото на подземения бос номер едно Емил Първанов – Ембака, е взел подкуп в размер на 100 000 лева, за да блокира и провали процеса срещу него.

Такъв сигнал получиха в ДАНС, пише “Уикенд”.

Сигналът е бил подаден преди месец, но засега няма намерени доказателства за твърдението. Въпреки това действията на Качорев по процеса срещу Ембака говорят или за негова странична зависимост, или за непрофесионализъм.

Миналата сряда Георги Качорев бе пенсиониран и получи 20 заплати накуп. Това ставам, въпреки че срещу него беше образувано дисциплинарно производство.

Качорев успя да изпусне сроковете за повдигане на обвинение на Емил Първанов – Ембака и за 7 месеца не е предприел нито едно процесуално следствено действие по казуса му.

Затова първо Благоевградския съд, а после и Специализираният административен съд разпореди бандитът да бъде пуснат на свобода, защото за 8-месечния максимален срок на задържана прокуратурата не предприема нищо.

На 29 юли Румяна Арнаудова като говорител на главния прокурор официално съобщи, че иска дисциплинарно наказание за обвинителя. При последващата проверка били установени ръководени от Качорев разследвания, продлжили повече от 7-8 години, без да са приключени с окончателен акт.

Виждайки, че нещата за него стават дебели, 3 дни преди да бъде внесено предложението за дисциплинарно дело, от страна на Качорев е постъпила молба за напускане.

Експерти от ДАНС подозират, че скандалният прокурор нарочно е протакал работата си по случая с Ембака поради две причини. Едната е чисто формалната – той да излезе на свобода заради изтичане на законовите срокове, в които може да стои в ареста.

А втората е като цяло делото да бъде опорочено и Емил Първанов да бъде изкаран невинен, като му се размине ефективната присъда за убийството на бившия служител на Френския легион и работник на магистрала “Струма” Николай Чивиев.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.