Социолог: Предстои радикален сблъсък между президента Радев и правителството

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция „Секвоя“ – от спалнята на премиера.

Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като „знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната“.

„Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата“, каза той пред Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори, пише Блиц.

„По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори“, коментира Томов.

По думите му би било „еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват“.

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

„Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната“, обясни той.

Според социолога Националната служба за охрана (НСО) не би трябвало да разполага с толкова големи ресурси.

„Издръжката на Националната служба за охрана е почти равна, ако и не по-висока, на издръжката на Софийския университет. Това не е нормална ситуация за една демократична страна“, каза Томов.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.