Тази нощ е магична – водата се “събужда” и изпълнява желания

Тази нощ е магична - водата се "събужда" и изпълнява желания Вярва се, че тази нощ е една от най – магичните в годината.

На 5–ти срещу 6-ти януари водата се “събужда”, „чува“ и „помни“.

В нощта преди големият празник Богоявление старите хора казват, че водата изпълнява желания. За целта тази вечер, когато се стъмни налейте в съд, но не и пластмасов вода. Оставете го на двора или на балкона. Хванете съда с две ръце и притихнете с водата. Оставете я да ви усети. Подишайте свежия въздух с нея. Поздравете я, кажете й името си на глас, а след това се приберете вкъщи. Нека водата да остане няколко часа под небето, за да се „измълчи“ и пречисти.

Преди полунощ пак вървете при нея. Точно тогава, преди Водици, силата й става най-голяма. Отново хванете съда с две ръце. Изречете на глас пред водата най-голямото си желание. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато желание ви бъде изпълнено.

Опитайте се „да видите“ тази картина във вашата вода. И отново на глас кажете най-старото и силно наричане: “Реченото ми да бъде сторено! После покрийте водата с чиста бяла кърпа и се приберете. Когато се събудите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и от вашето сбъдване. След това я приберете.

Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете.

Това е наречена вода и тя ще носи енергията на желанието ви.
Източник: epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.