Тези хубави момчета загинаха при авиокатастрофата край Долна баня (СНИМКИ)

Тези хубави момчета загинаха при авиокатастрофата край Долна баня (СНИМКИ) Цяло село Лозен скърби за момчетата, които загинаха при авиокатастрофата край Долна баня. 21-годишният Емил Ботев и братовчед му Пламен Григоров (28 г.) си отидоха в понеделник следобед, след като пилотираният от Емил малък двуместен самолет се оплете в жици на електропреносна мрежа и се разби. 

Трагедията се случи минути след излитането на аероплана, за чийто наем младите мъже платили 120 лв. за 15 минути полет, пише “България днес”.Въпреки крехката си възраст Емил е имал валидно свидетелство за летателна правоспособност. Освен това момчето е притежавало валидна квалификация за модела самолет, който наел, както и медицинско. Това сподели пред “България Днес” управителят на първото частно летище в България и учебен център за пилоти в Долна баня Ватко Бешлиев.

При последния си полет на 6 април 2015 г.

“Предоставихме им изправен самолет. Жалко за трагедията. Ще бъде изплатена застраховка на близките им със сигурност, това бе потвърдено от застрахователите. Повече от това не мога да кажа заради следствената тайна”, лаконичен бе пред вестника Бешлиев.

Покойният Емил е страстен любител на самолетите, споделят пред “България Днес” негови приятели от Лозен. Баща му дълго време е капитан на кораб и половината от годината е в открито море. Печели добре и осигурява чудесен стандарт на живот за семейството си.
В последните години таткото искал Емил да стане футболист. Записал го да тренира в ЦСКА.

“Играеше мачове за червените, риташе и в отбора на Лозен. Дядо му беше лидер на местния отбор “Спортист” в Лозен. Но Емил не успя да стане футболист. А ден преди трагедията игра мач. Обичаше да се събира с ловците в селото, да бъде в планината с мотора”, споделиха още пред вестника близки от най-голямото българско село Лозен.

Починалият Пламен Григоров

Другият загинал – Пламен Григоров, работел като пожарникар. Той бил втори братовчед на Емил.

Управителят на частното летище Ватко Бешлиев

Следователи и експерти по произшествия в авиотранспорта нищят истинската причина за трагедията. Възможна е повреда в самолета или невнимание на пилота.

Специалисти твърдят, че Емил е летял на 15-20 метра височина, когато е изпуснал управлението на машината, тя се е оплела в жиците и се е разбила в полето.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.