Това растение е най-мощното оръжие за детоксикация

Това растение е най-мощното оръжие за детоксикация Предполага се, че кориандърът идва от Средна Азия и Южна Европа, но е познат от хилядолетия и в Азия и Ориента. Среща се в диво състояние в Египет и Судан.

Той се споменава в древни санскритски писмени източници, доказващи употребата му като подправка преди повече от 5 хил. години.

Семена от кориандър са открити в египетските пирамиди.

Като подправка

В кулинарията се използват плодовете и листата на растенията.

В Индия и в арабските страни листата са толкова разпространена подправка, колкото е магданозът в Европа.

На тях се дължи характерният аромат на различни месни и зеленчукови блюда.

И това е интересно – Проф. Донка Байкова: Червеното вино има доказан антираков ефект – четете в най-добрия здравен сайт у нас www.zdrave.to.

Смлените семена са основна съставка на всички видове къри. Със смлян кориандър се ароматизират и сладкиши, меденки и др., пише vesti.bg.

Освен в кулинарията, кориандърът се използва и заради лечебните му свойства

Той повишава мъжката потентност, смята Диоскорид – гръцки лекар и автор на редица книги за лечебните свойства на растенията.

Основателят на научната медицина Хипократ го предписвал като медикамент, но също така е препоръчвал с него да се ароматизират вината.

Листата от кориандър влияят благотворно на кръвоносните съдове и имат противомикробно действие.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.