Унгария към Юнкер: Отстоявай интересите на страните от ЕС

Унгария към Юнкер: Отстоявай интересите на страните от ЕС Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер трябва да осигурява спазването на интересите на еврообщността, а „не да се обижда, ако унгарското правителство изпълнява неговата работа“, заяви унгарският външен министър Петер Сийярто.

По думите му Юнкер „вероятно е страшно възмутен от мнението на унгарския народ“, изразено на референдума за мигрантските квоти.Това, което Юнкер смята за начало на края, „това е, напротив, победа на демокрацията“, добави Сийярто, цитиран от унгарската агенция МТИ.

„Възможно е Юнкер да е забравил какво влиза в неговите задължения. Той не трябва да променя Европа и нейното население, той трябва да прокарва техните интереси“, изтъкна министърът .

В петък Жан-Клод Юнкер заяви, че смята за важно задълженията по приемането на мигранти са бъдат стриктно изпълнени от страните на ЕС.

„Ако страните не изпълнят поетите задължения по разпределението на мигрантите в Европейския съюз, за него това ще бъде началото на края, предупреди Юнкер.

Ако всеки път, когато някоя страна-членка, несъгласна с взето решение от ЕС, започне да организира референдуми, за да наложи мнение, противоположно на законодателно утвърденото решение, то управлението на ЕС просто ще стане невъзможно“, подчерта Юнкер, говорейки за проведения в Унгария референдум за мигрантските квоти в ЕС.

На референдума на 2 октомври 98% от гласувалите се обявиха срещу приемането в ЕС на мигранти по квоти.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.