Хората, които днес организират зрелища, утре няма да могат да осигурят хляб

Неизбежно да чуем гласа на хората, които имат справедливи искания, неизбежно е да чуем гласа на младите.

Но също така е неизбежно да дадем много ясен отпор на всички онези, които имат антиевропейска риторика, слагат бесила и зоват към размирици.

Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в отговор на въпрос дали е неизбежно правителството да отстъпи пред исканията на протестиращите за оставка.

„Нямаме никакъв страх от служебно правителство, става дума за отговорност. В случая не се пази правителството, а работещият парламент. България трябва да има работещ парламент заради ситуацията с кризата с коронавируса. Без работещ парламент не може да приемем нов бюджет и да се увеличат пенсиите. Нас служебен парламент не ни плаши, но плашещо е да влезем в окото на кризата без работещ парламент“, подчерта социалният министър.

По думите ѝ показаните снимки с пачки евро в шкафчето на спалнята на премиера Борисов са медийни внушения.

„Нека да говорим за корупцията с факти и доказателства. През 2009 година брутният вътрешен продукт беше 72 млрд. лева, а сега е 118 млрд. лева. Тогава минималната заплата беше 240 лева, а сега е 610 лева“, посочи Сачева.

„В демокрацията трябва да се уважава законния избор. Редовните избори са само след осем месеца и няма причина да се иска оставка. Хората, които днес организират зрелища, утре няма да могат да осигурят хляб и ще влезем в спирала от протести“, заяви тя.

След вота на недоверие всички варианти са възможни, но трябва да бъде взето онова решение, което ще е най-добро за хората и за страната, каза Деница Сачева.

Тя съобщи, че към момента безработните у нас 264 000 души, или 8,3%. За месец юни 37 000 души са намериха работа, което е рекорден брой, отбеляза министърът на труда и социалната политика.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.