Цинично е да кажеш, че майките от „Системата ни убива“ са криели бомби и коктейли „Молотов“

Скулпторът Велислав Минеков коментира снощните протести в София във Вечерното шоу на Слави Трифонов по телевизия „7/8“.

„Имаше отлична координация с тези хулиганите, защото те тичаха от място на място, за да се снабдяват с още от тези бомбички и ракети.

Близо два часа началниците на полицията гледат това нещо, че върху техните нещастни служители се сипят бомби, камъни и бутилки. Целта беше този протест да бъде потушен в кръв. И наистина се ля кръв.

Това показа, че това не е демократична държава, а диктатура, сходна с латиноамерикански диктатури от рода на Сомоса, Пиночет и парагвайската диктатура. Тези хора не само трябва да си ходят, трябва да бъдат съдени“, каза той.

„Свързваме се в момента с Европейския съд за правата на човека, подаваме жалба за случващото се в България, очаквайте страшен шамар там, бедата е, че българите ще платим и този шамар.

Подготвяме и обръщение до посланиците на ЕС, до посланика на САЩ, на Великобритания. Няма да оставим нещата така“, заяви категорично Минеков.

„Най-голямата глупост е обвинението за палатките. Майките от „Системата ни убива“, представете си тези жени, които са с много тежка съдба, не щеш ли криели бомби и коктейли „Молотов“. Това е много цинично. Това е целенасочено действие. Това е предизвикан терористичен акт, чиято крайна цел бе унищожението на митинга, както и лагерите от Министерски съвет до Орлов мост. Това беше постигнато. Пострадаха много хора. Тези хора няма да простят. Нито техните родители“, заяви още той.

Източник: Petel.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.