Шапки долу! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски

Шапки долу! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски 80-годишната пенсионерка от Приморско Златка Дечева преподаде житейски урок по доблест, съпричастност и християнско милосърдие на по-младите.

От няколко дни леля Златка, както я знаят всички местни, шие неуморно и напълно безвъзмездно предпазни маски за своите съграждани.

Леля Златка, която има достойна 50-годишна трудова кариера като професионален шивач, започва да изработва маските след молба от общинаря Стоян Василев, тъй като в аптеките в Приморско маски отдавна няма.

Заразени от примера й, след нея се включват още няколко жени – детската учителка Анелия Йорданова, пенсионерката Нанка Барцулева с дъщеря си Миглена, както и Албена Маринова, Дочка Георгиева и Николина Чивчибашлиева.

Част от жените в Приморско, шиещи безвъзмездно маски за своите съграждани.

Жените, които работят напълно безвъзмездно, са снабдявани с платове и ластици от Таня Василева, която също понякога се включва в изработването на предпазни маски. Всички са за многократна употреба и се подаряват на жителите на Приморско.

„Благодаря на всички които са съпричастни към това. До днес имаме ушити и раздадени напълно безплатно над 250 броя маски! Докато има такива хора Приморско ще го бъде!”, написа във Фейсбук общинския съветник Стоян Василев. / източник

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.