Шефът на Онкологичната болница в София: 49 души умират всеки ден от рак у нас. Светът не се върти около коронавируса

През март месец имаме 6% намаление на пациентите, потърсили помощ в Онкологичната болница спрямо същия месец миналата година.

По-фрапиращи са данните през месец април, когато броят на пациентите е с 33% по-малко спрямо април 2019 г.

Това заяви пред Би Ти Ви изпълнителният директор на Онкологичната болница в София и бивш министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

„Всеки ден у нас умират 48-49 души от онкологични заболявания. Толкова почина от коронавирус за един месец“, коментира той. По думите му ако хората не търсят своевременно помощ, те рискуват да отидат в по-напреднал стадий.

„Хората не трябва да се колебаят и да не мислят, че светът се върти само около коронавируса. Има и други неблагополучия“, категоричен е д-р Константинов. Според него около 3000 на месец са новите случаи на пациенти с онкологични заболявания.

„Смъртността от коронавируса при онкологично болните пациенти под 50-годишна възраст е увеличена, но над 50 години не е така. Казвам го това, защото светът не свършва и не се върти около короновируса“, уточни шефът на Онкологичната болница.

Той добави, че в лечебното заведение са взели всякакви мерки, за да не стигне до разпространяване на заразата.

Източник: BIG5.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.