Шефът на РЗИ-Кърджали купувал части за служебни коли от съпругата си

КПКОНПИ наложи 10 хил. лв. глоба на директора на Регионална здравна инспекция в Кърджали Виктор Кирчев за конфликт на интереси, съобщи бТВ.

Антикорупционната комисия е установила, че дни преди да заеме длъжността (08.03.2016 г) той е бил управител и съдружник в две търговски дружества – „Чарли – 96“ ООД и „Автогруп“ ООД.

Фирмите са прехвърлени на съпругата му, а за нуждите на служебните автомобили на здравната инспекция, са закупувани резервни части и консумативи пряко от дружество „Чарли – 96“. За период от четири години Кирчев е подписал общо 10 платежни нареждания по фактури, с които са закупувани авточасти от съпругата му.

На днешното си заседание КПКОНПИ е наредила разследване за конфликт на интереси по отношение на общински съветник в Общински съвет Пещера.

Според сигнал съпругата му е директор на общинския социален патронаж, а той участва в приемането на решения, касаещи бюджета на патронажа и контрола по разходването му.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.