Янка Такева: При оставка на правителството е възможно да се провали учебната година

Янка Такева: При оставка на правителството е възможно да се провали учебната година Българските учители ще бъдем потърпевши от оставката на правителството.

Това съобщи в предаването на Канал 3 „Денят на живо с Наделина Анева“, Янка Такева, председател на Съюза на Българските учители.

„При оставка на правителството и предсрочни избори, практиката показва, че трябва да минат поне 6 месеца, за да може новото управление да продължи промените в образованието.

Не може да се приемат промените в Закона за училищното и предучилищното образование, не може да се продължи Закона за дигитализацията, не може да се случат изключително важни реформи, които предстоят.

Няма да има пари, да се оборудват тези лаборатории, ако няма кой да гласува тези закони. Възможно е да се провали учебната година. „, обясни председателят на Съюза на Българските учители.

„При дистанционното обучение, има дефицит на компютри, ако не се отпуснат пари, много ученици няма да могат да се включат в учебните занятия. Досега не сме имали министър като Красимир Вълчев, който толкова добре да познава системата, без него ние ще останем като деца сираци.

Ние сме пред много непредсказуема ситуация, не само в България, в Европа и по света. У на има разработени мерки и правила как да стартира учебната година при коронавирусна криза“, категорична е Такева.

Канал 3

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.