17-годишен отправи пламенно възвание към цяла България в деня на Съединението!

17-годишен отправи пламенно възвание към цяла България в деня на Съединението!

17-годишният Александър Иванов-Максенций е възпитаник на Пловдивската духовна семинария. Той е родом от Карнобат. Вижте пламенната реч за цяла България в деня на Съединението!

Тийнейджърът призовава връстниците си да използват новите технологии, за да разпространяват Божието слово! Той мисли изключително зряло за възрастта си и е категоричен, че ще се отдаде на вярата си. Александър придоби национална слава преди месец, когато призова хиляди млади хора да се запишат в Духовната семинария в Пловдив. Известен с острите си изказвания към лошото, което ни заобикаля всеки ден, пише “Флагман”.Публикуваме възванието му без редакторска намеса.

Братя и сестри, Обръщам се към Вас с едно ВЪЗВАНИЕ!

От скоро има една опция във Фейсбук наречена “LIVE VIDEO”, която има за цел да навлезе толкова много в нашия живот, че “Фейсбук” да бъде като едно общежитие за всички ни.

Тя позволява да предавате на живо случващото се около Вас.
Знаете, че интернетът може да бъде използван както за лошо, така и за добро.

Той е като ножа – с него можеш да си отрежеш хляб, но можеш и човек да убиеш.
Можеш да го използваш, за да разпространяваш спасителното Слово Божие до най-отдалечените кътчета на земята, а можеш и просто да безделничиш в него.

Затова се обръщам и аз към Вас!

Нека всеки, който има мобилни данни на смартфона си, да включва този стрийминг, т.е. поточното предаване, и да предава на живо богослуженията, в който и храм да се намира!

Разбира се, предаването никак не може да измести живото присъствие в храма пред Бога (дума да не става!), но ще спомогне на болните, които поради своите немощи не могат да присъстват на богослужбите; ще спомогне, щото те да се докоснат косвено до цялото молитвено настроение, до Великия Вход, до момента на претворяване Светите Дарове, до молитвените песнопения и до съответното слово на служещия, ако има такова.

Изпросвам над Вас Божието благословение и милост, и Го моля да Ви дари със здраве и щастие, силна и крепка вяра в доброто!”
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.