5 милиона руснаци вместо в Турция, ще почиват у дома

5 милиона руснаци вместо в Турция, ще почиват у дома

Русия пренасочва туристическия си поток към вътрешния пазар, очаква приходи от около $10 милиарда

Министърът на културата на Русия Владимир Медински заяви, че туристическият поток, който до скоро беше насочен към Египет и Турция, би могъл да донесе на руската икономика приход от 700 млрд. рубли (около $10 млрд.), ако бъде пренасочен към вътрешния пазар, съобщи РИА Новости.

Годишният поток от руски туристи по направление Египет и Турция беше около 5 милиона души, каза в доклада си Медински на съвещание за развитието на туризма, което се проведе в един от най-добрите руски курорти Сочи. Целта на срещата беше да се открият маркетингови подходи, които да преориентират туристите и да подпомогнат развитието на вътрешния туризъм в Русия.

„По този начин, ако се прихване правилно този немалък туристически поток, икономиката на страната ще има ръст“, заяви Медински и уточни, че всеки руски турист е оставял по около $1000 за почивката си във вид на самолетни билети и престой в Египет или Турция.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев, който се включи в заседанието, заяви, че е против създаването на специална държавна корпорация, която да се занимава с развитието на туризма в Русия. Според него са необходими нормални частни туристически агенции, а не държавни гиганти, в които е трудно да разбереш какво се случва, пише „Российская газета“. Това не отменя ангажимента на държавата да подпомага туризма. За 2016 г. Министерството на транспорта на РФ е предвидило 500 млн. рубли за поддръжка на железопътния транспорт и, в частност, на пътуващите деца на възраст между 10 и 17 г., както и 4,3 млрд. рубли, за да се подпомогне туризмът в Далечния Изток на Русия.

Една от възможните дестинации е самият курорт Сочи, който още преди Олимпийските игри през 2014 г. е известен център за медицински процедури и отдих за милиони съветски, а по-късно и руски граждани, които идват тук за балнеолечение, процедури с лечебна кал и гореща минерална вода. Премиерът на Русия Дмитрий Медведев посрещна новата 2016 г. на ски пистите в Сочи.
Източник:nbox.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.