American Conservative: Представяте ли си реакцията на САЩ, ако руски ракетен крайцер се полюшва във вълните около Бостън

American Conservative: Представяте ли си реакцията на САЩ, ако руски ракетен крайцер се полюшва във вълните около Бостън

САЩ по никакъв начин не могат да се избавят от мирогледа си от времето на студената война, защото на Вашингтон му е изгодно да използва Москва като «плашило», за да оправдае разходите си за въоръжаване или началото на нови военни интервенции далече от американските територии.

Това пише бившият сътрудник на ЦРУ, изпълнителният директор на Съвета по национални интереси Филип Джиралди за American Conservative, цитиран от news-front.info.  Както отбелязва авторът, руският президент Владимир Путин както и преди се стреми към позитивни отношения със Запад — тази си позиция той огласи отново в посланието си към американския си колега Барак Обама на 4 юли.

Независимо от това, НАТО е решило да разположи четири батальона в страните от Балтика и Полша. Вашингтон нарича действията си отбранителни, докато в същото време Русия не разполага войници на границите си, за да противодейства на Запада.

«За миг си представете обратният сценарий: руски ракетен крайцер се полюшва във вълните около териториалните граници в Бостън или Ню Йорк, или морската пехота на Русия стъпи в Куба. Представете си каква ще е реакцията на САЩ», — се казва в статията.

Loading...

Стремежът на НАТО към експанзия и постоянна лъжлива риторика по отношение на Русия заставят Москва да види в лицето на Вашингтон враг. Погрешната политика на САЩ по отношение на Русия може да се превърне в най-крупната международна катастрофа за всички времена, счита Джиралди.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.