Атанас Мерджанов: Служителите на МВР са демотивирани да си вършат работата заради политическото ръководство

Атанас Мерджанов: Служителите на МВР са демотивирани да си вършат работата заради политическото ръководство
Вероятно се подготвя нов закон за МВР

„Още когато беше предложена Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи позицията на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ беше, че истинският министър ще бъде министър-председателят. Борисов потвърди това свое действие, защитавайки Бъчварова, като пое лично отговорността със свикването на извънредното съвещание. Оттук нататък той поема абсолютната и пряка отговорност за дейността на МВР“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов по време на пресконференция в централата на партията. Според него е станало ясно, че проектът на закон за МВР е бил оттеглен в навечерието на Коледа и очевидно се готви нов, според който 20-те заплати ще бъдат заменени с 10 за новопостъпилите в МВР. „Имаме демотивация на служителите на МВР да си вършат работата. Те живеят в условия, в които политическото ръководство не решава техните проблеми“, категоричен е Мерджанов и допълни, че това също е тема, за която може да се иска вот на недоверие.

Стефан Стефанов: В Разград тече политическа чистка

„Народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проведоха срещи с граждани в Разград и Силистра. Те протекоха при много сериозен обществен интерес“. Това заяви Стефан Стефанов, член на Изпълнителното бюро на БСП, на пресконференция. Той обясни, че в областния център в община Разград тече политическа чистка. „20 служители на общината са поканени да напуснат срещу обезщетение в размер на 4 работни заплати, което формира сумата от 50 000 лв. Считаме, че не трябва да се подхожда по този начин, защото това са дългогодишни служители на общината, доказани професионалисти, а и тези 50 000 лв биха се отразили сериозно на общинския бюджет“, допълни той. Според него най-настойчиво задаваните въпроси, отправени от граждани към депутатите от БСП в област Силистра, са били свързани с демографската ситуация в страната, с подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца. „Постави се и въпросът за диференцираната ставка на ДДС за детските стоки и въпросът за изравняване на майчинството с минималната работна заплата“, каза още Стефанов. По неговите думи това са въпроси, които БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ поставя от доста време, а очевидно има отказ на управляващите да се занимават с тях „В същото време има и обществена чуваемост, и интерес към тези теми – децата да станат приоритет на страната, с оглед тежката демографска ситуация в страната“, обясни социалистът. Той припомни, че раждаемостта за 2015г е най-ниската от 1945г. насам.

Михаил Миков допълни по темата, че в страната протичат събрания във всички основни партийни организации. Той обясни, че по време заседанието на Изпълнителното бюро е обсъдено и функционирането на организационните съвети в Хасково, Пазарджик и областните градове, което трябва да доведе до оздравяване на партийните организации. „В същото време тече и прием. Вчера бях в Ловеч, където бях много приятно изненадан от желанието на млади активни хора с висше образование да влязат в редиците на БСП“, подчерта председателят на БСП.
Източник:bsp.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.